DORIEN KOPPENBERG FOTOGRAFIE & WEBDESIGN

Capitool 'In het voetspoor van de Oranjes'

Tussen 2013 en 2015 viert Nederland 200 Jaar Koninkrijk der Nederlanden. Capitool, de reisgids 'die laat zien waar andere alleen over schrijven' speelt hier op in met 'In het voetspoor van de Oranjes'.

We nemen je mee langs 'Oranje' voetsporen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Engeland. Van de Dillenburg van Willem van Oranje tot het theehuis op het landgoed van Willem Alexander en Máxima. Langs Hampton Court Palace, waar 'William and Mary' hun liefde voor barok vorm gaven, het Londen van Wilhelmina en Bernhard in 1940-1945 tot Waterloo, waar Willem II in 1815 de 'Held van' werd. We nemen een kijkje in kastelen en paleizen met namen als Oranienburg, Oranienbaum en Oranienstein. We maken Oranje-rondwandelingen, bezoeken Oranjesteden als Diest, Buren en Breda. We gaan over Veluwse koningswegen naar koninklijke jachthuizen, pleisterplaatsen en hofleveranciers. We gaan zelfs slapen op plekken waar ook Oranje-Nassaus zich te rusten legden.

Capitool 'In het voetspoor van de Oranjes' wijst actieve en cultureel geïnteresseerde reizigers de weg naar bijzondere Oranje-plaatsen en helpt ze bij het plannen van een historische reis. Al lezend krijgt de reiziger een beeld van de vele kleurrijke en boeiende personen in het Huis van Oranje Nassau, hun familiebanden, de tijd waarin ze leefden en de ontwikkeling van de in de 16e eeuw tot op het bot verdeelde Nederlanden tot het Koninkrijk der Nederlanden van de 21e eeuw.

Tekst: Tineke Zwijgers | Fotografie: Dorien Koppenberg
Uitgever: Unieboek | Het Spectrum, april 2013
ISBN: 978 90 0030 818 7 | 192 pagina's | € 25,00